vineri, 13 martie 2009

Eliminarea, fără durere, a pietrelor din vezica biliară

(Reţeta bioterapeutului Bogdan Victor)
Găsiţi reţeta şi în Cronica Română de luni 16.03.2009.

1). Pentru a forţa eliminarea conţinutului din vezică, prin canalul coledoc, în duoden, bolnavul trebuie să bea 300 ml de ulei proaspăt de măsline sau floarea soarelui şi zeamă de lămâie în mai multe reprize (vezi programul de mai jos). Astfel vezica va începe să se contracte pentru producerea şi eliminarea de bilă în vederea digerării uleiului ingerat.

Mod de preparare
· 300 ml de ulei de măsline sau floarea soarelui se încălzesc la bain-maree şi se bea câte 100 ml la fiecare sfert de oră.
· Se storc bine şase lămâi proaspete, iar zeama se va bea în trei reprize, imediat după ce s-a băut o porţie de ulei.

2). Timp de două ore, din sfert în sfert de oră, se aplică în zona ficatului, un prosop înmuiat în ceai de muşeţel, cât mai fierbinte.Apoi, din oră în oră, tot pe perioada a două ore, se aplică în aceeaşi zonă (a ficatului), o mămăligă caldă înfăşurată într-un prosop.

Mod de preparare
· Ceaiul de muşeţel se prepară prin infuzarea a 100 g de muşeţel într-un litru de apă. Se udă prosopul şi se aplică pe toată zona ficatului şi a vezicii biliare (de la buric până la coloana vertebrală).
· Din 2 kg de mălai se prepară din oră în oră câte o mămăligă ce se aplică pe aceeaşi zonă.

3). Înainte de a se bea prima cantitate de ulei se mănâncă o farfurie de griş cu lapte fierbinte, iar seara, după ce au fost parcurşi toţi paşii, se bea o ceaşcă cu cafea neagră.

Programul de administrare
· Ora 8,00: Se mănîncă o felie de pâine prăjită cu brânză de vaci;
· Orele 10,00-12,00: În acest interval se aplică prosopul înmuiat în muşeţel (vezi explicaţiile de mai sus);
· Ora 12,10: Se mănâncă o farfurie de griş cu lapte fierbinte;
· Ora 12,15: Se aplică prima mămăligă fierbinte (vezi explicaţiile de mai sus). Se va evita contactul direct cu pielea prin înfăşurarea acesteia într-un prosop;
· Ora 12,30: Se bea (pe nerăsuflate) prima porţie de 100 ml de ulei încălzit la 370 C. Imediat după aceasta se bea şi prima porţie de zeamă de lămâie;
· Ora 12,45: Se bea a doua porţie de 100 ml ulei şi zeamă de lămâie;
· Ora 13,00: Se bea ultima porţie de ulei şi ultima porţie de zeamă de lămâie;
· Ora 13,15: Se pune a doua mămăligă pe zona ficatului. Se acoperă cu un prosop şi se ţine aşa timp de o oră. Pacientul va sta întins pe pat cu partea dreaptă acoperită;
· Ora 17,00: Se bea o ceaşcă cu cafea neagră (obligatoriu)
· A doua zi: Se bea lapte şi ceai de muşeţel pentru neutralizarea excesului de bilă. Acum vor fi eliminate pietre (de culoare verde şi consistenţă tare). Le puteţi spăla, număra şi fotografia (neapărat color).

ATENŢIE!
Tratamentul se poate repeta atunci când reapar durerile, dar nu mai devreme de trei ani. Trebuie ştiut că atunci când apar dureri în zona ficatului, cu siguranţă există pietre. Ele nu sunt evidenţiate de razele X decât dacă au în compoziţie calciu. Altfel, acestea fiind din colesterol nu apar la ecografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu