luni, 20 iunie 2011

Sistem de telemedicină pentru Spitalul „Marie Curie”

Departamentul de Chirurgie cardiacă şi cardiologie de la Spitalul de Copii „Marie Curie” a primit astăzi din partea Centrului Massa Carrara din Italia un sistem de telemedicină, care va face posibilă consultarea, în direct, a specialiştilor din Italia atunci când cei de aici vor fi depăşiţi.
În România circa 1.000-1.500 de copii au probleme de malformaţii cardiace. Dintre aceştia doar 200-400 sunt „rezolvaţi”, la care se mai adaugă cei care merg în străinătate, restul cazurilor pierzându-se.
Prin urmare, existenţa unui centru de chirurgie cardiacă şi cardiologie specializat pentru copii este mai mult decât binevenită. ”Sperăm ca din toamnă să putem începe activitatea în centru şi să operăm 10-20 de copii”, spunea dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful Departamentului.
De remarcat că înfiinţarea centrului a pornit de la o iniţiativă privată, susţinută de Liana Stanciu şi Fundaţia „Inima Copiilor”. Prin campaniile pe care acestea le-au desfăşurat, iată că deja s-au strâns 1,4 milioane de euro destinaţi acestui scop, la care s-a adăugat şi contribuţia statului, de 1,7 milioane de euro.
„Campania noastră va continua, iar cei care doresc să doneze 2 euro o pot face prin sms la 890, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de inimă”, conchide Alex Popa, din partea Fundaţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu